Fórum » Ötlet »

TotóKlub totószoftver fejlesztése

Hozzászólások száma: 23
Listázva: 11-20
Szerző Hozzászólás
kovitoto
2010. március 23.
10:44

#11
Üdv,Admin!
Gondolom valószínűleg jól ismered a 4esély, Hujó, illetve a Csóka totóprogramot, ezért erről nem akarok írni, csak annyit,hogy az azokban levő szűrési feltételek, szinte mindegyikére szükség lenne az új programban is. Arra a szűrési lehetőségre gondoltál-e, hogy a különböző altippeknél nemcsak darabszámra, hanem ragadásra, távolságra is lehessen szűrni, 1X2, illetve ABC tipp szerint is. Sőt nem csak a 13, vagy 14 meccsre, hanem, tetszőlegesen meghatározott 4,5,6,7, vagy akárhány meccsre. Mi a véleményed arról, hogy érdemes -e külön szűrni, mondjuk összességében az ABC Tippek darabszámára, ragadására, távolságára, illetve a legerősebb 6 db ABC tipp darabszámára, ragadására, távolságára. Szerintem igen, egész más tipp oszlopot szűr ki a két feltétel. Jó lenne ha a program jelölné, a legerősebb ABC tippeket, és úgy lehetne rá tippelni. Tudod, most teszetelem a 2-10-1 indexű totótippeket, és kérek mindenkit, hogy vállalja be a pontos alaptipp találatát, ez nagyon jó szűrő, csak persze én is tudom, milyen nehéz valakinek az alap találatát eltalálnia. Milyen jó lenne, ha azt be lehetne állítani szűrőnek, hogy mondjuk van 10 tippelő, és feltételezzük a következőt: lesz 1 db 12-es, 4 db 11-es, 1 db 10-es, 1 db 8-as, mindegy, hogy kinél, az a lényeg hogy összességében legyen jó a feltétel. Tudom, hogy ez megnöveli az oszlop számot, de, van még más szűrési lehetőség is. Nem tudom, hogy a statisztika felé el akarsz-e menni a programba, addig erről nem írok. Ezeket a szűrési lehetőségeket, amiket írtam, én tudom alkalmazni, csak nehézkesen, és esetleg több lépésben. Ezért lenne, jó, ha egy program tudná mindezeket.
admin
2010. március 25.
16:56

#12
Annyira nem ismerem egyiket sem, a demókból, illetve a honlapjukon található képernyőképekből sejtem mikre képesek.

Igen, tetszőleges mérkőzésekre beállítható lesz a szűrő feltétel.

Háromféle alaptipp megadást gondoltam:

1. Vezetéses vagy vezetés nélküli alaptipp

Alapesetben vezetés nélküli, vezetésessé akkor válik, ha a vezetésre szűrünk.

2. Arányszámos (százalékos) tipp a tippjelekre

Százalékosan adható meg a tippjelek esélye. Arányszámnál a program konvertál százalékra: 2,4,4 -> 20,40,40.

3. Pontszámos / Hibaszámos megadás

A pontszámos és hibaszámos megadás között technikailag nincs különbség: a felhasználó dönti el, hogy egy alacsony szám valószínűt vagy valószínűtlent jelent, így kell a szűrő értékeket is beállítani.

Az alaptippekhez megadható többféle szűrő, az általad említettek is.

Szűrésbővítőt is tervezek az alaptipphez: ezzel megengedhetővé válna a szűrők kibővítése: pl. az öt beállított szűrőből nem baj ha csak négy teljesül.

A globális szűrő pedig egyrészt úgy működne, mint az általad felvázolt eset.
Másrészt nem csak az alaptippek szűrt oszlopainak metszetével dolgozhatna, hanem uniójával is, ahol az egyes oszlopok felvesznek egy "előfodulás" tulajdonságot attól függően, hogy mennyi alaptippben szerepelnek. Erre szintén lehetne szűrni.

Jelenleg ennyi a terv, remélem sikerült tömören, de érthetően leírni.
kovitoto
2010. március 25.
17:18

#13
Jól hangzik, amiket leírtál, várom a kipróbálást. Ne vedd tolakodásnak, de nekem a demo verzióknál jóval több funkciót tudó verzióim vannak a fent említett programokból. Természetesen ezt nem lehet tovább adni, mert fizetősek, de ha megoldható, és érdekel, szívesen megmutatom őket. Én Budapesten lakom.
R.toto
2010. március 25.
22:12

#14
Én is szeretném tesztelés céljára használni, ha megoldható. Mivel hasonló tudású teljes verziós vásárolt programom van, talán tudnék építő jellegű észrevétellel is segíteni majd.
Minden tiszteletem az ingyenes Toto program írójának.
admin
2010. március 27.
14:44

#15
kovitoto: Köszönöm a lehetőséget, egyelőre nem élek vele, már csak azért sem, mert 200 km-re vagyok tőled. De ha szeretnél olyan opciót ami csak a fizetősben van, akkor írd meg, e-mailben küldhetsz róla képernyőképet is.

R.toto: Amint elkészül, tesztelheted.
kovitoto
2010. március 28.
09:39

#16
Oké, Admin, az ajánlatom a későbbiekben is áll, ha úgy adódik én szívesen elviszem bemutatni a programomat. Képernyőképet nem tudok készíteni, de rajta vagyok a problémán. A szűrő feltételeket, amiket még szeretnék, sajnos sokkal nehezebb elmondani, mint megmutatni. Egyelőre várom, hogy milyen lesz az általad készített program.
bunda
2010. április 2.
20:17

#17
kovitoto
szia
ha segíthetek a képernyőkép készítésében F11 majd én az insertet használva képet készít amit a pointba beillesztve elmentem jpg-be.Lehet hogy a print screen is jó erre a célra, azt még nem próbáltam.ennyit tudtam segíteni ha tudtam persze.sok sikert hozzá és kellemes ünnepet is.
kovitoto
2010. április 2.
21:50

#18
Köszi a segítséget, a printscreen is jó, sőt azóta találtam egy jó programot PicPick néven, szuper. Neked is, és mindenkinek kellemes ünnepet.
Ferenc43
2010. június 2.
22:58

#19
Sziasztok!

Nekem van tapasztalatom még a régi Csóka féle totó szoftverrel kapcsolatban.
Egyszerű volt a használata és sokat tudott.
Majd 1 évig használtam.
Azért írtam, hogy Csóka féle egyszerű volt, mert a Hujó és 4esély használatával gondjaim voltak a demóban.

Csak sajnos elveszett a gépemen, aztán évek óta nem is kerestem.
Most ismét megpróbálom Róbit megkeresni, de ha nem sikerül és van egy jobb, vagy hasonló, akkor arra vevő lennék.
Előtte tesztelném is szívesen.
admin
2010. június 4.
13:11

#20
Sajnos rossz hírem van, a szoftver el van napolva. Mostanában elég sok a dolgom, ha enyhül a nyomás (meg vége VB-nek mosoly ), talán ősszel erre is jut idő.