Fórum » Elméleti háttér »

Fenntartásaim vannak!

Hozzászólások száma: 50
Listázva: 11-20
Szerző Hozzászólás
nesz
2009. november 4.
19:04

#11
Dollárpapa! Hasonló szisztémával játszom én is,szeretném ha a tapasztalatainkat idönként megosztanánk akár ezen a honlapon is.Én még azt is megszoktam határozni,hogy hány 1-es, x,vagy 2-es lesz egymásután.Ez is egy szükítési lehetőség.Szeretnék részt venni egy hasonló gondolkodású kollektívában akik komolyan veszik a tippelést,de nem esnek kétségbe,ha nem nyernek.Hisz végül ez is csak egy játék a labdarúgást szeretöknek,és mellékesen néha lehet is vele nyerni.
admin
2009. november 4.
20:25

#12
nem csak dollarpapa: "Ahogy emelkedtek az oszlop árak, úgy vált a játék egyre kevésbé kifizetődővé. Én mégis hű maradtam, na nem szenvedélyből, hanem hobbiból."

A kifizetődés nem az oszlopárral van összefüggésben, sőt semmi köze hozzá, mivel mindig is a beérkezett szelvényszámtól függően változott a nyereményalap.
Ha a kifizetődés romlott, az több ok miatt lehetett:
- változott a nyereményalap képzése és elosztása vagy
- egyre rosszabb taktikával totózol vagy
- csak egyszerűen a szerencséd egyre jobban elhagy

A Szerencsejáték felől mindig azzal indokolták az emelést, hogy az alacsony nyeremények nem teszik vonzóvá a játékot.
És ez igaz is, mert ti se 10 Ft-ban játszottátok a fix tippes játékotokat.

Egyetértek, a totó valóban szerencsejáték.
Aki azt állítja, hogy tud egy tuti nyerő taktikát, az vagy hazudik vagy emberi léptékkel túl hosszú idő kivárni a tuti pozitívumot (mert ugye játszhatunk minden héten fix tippel és egyszer majd be is jön, remélhetően még azelőtt, hogy A: többet költenénk, mint akkor a telitalálat, B: meghalunk).

Kollektív vagy egyedi: van mindkettőnek hátránya és előnye.
Előny lehet a kollektív, mert minimalizálható a veszteség, hátránya hogy a nyeremény is osztódik.
Igaz, meg kell állapodni egy stratégiáról vagy jön a veszekedés, hogy bezzeg én megmondtam.
Aki képes több ezer forinttal játszani minden héten, annak nem létszükséglet a társaság, aki meg nem tud ennyit félrerakni, az vagy vár a társaságra vagy nem totózik minden héten, csak havonta mondjuk egyszer. A Totóklub célja egyébként mindenképpen az lenne, ha lennének ilyen közösségek és egyszer majd ilyen is lesz...

A fix tippelés csak akkor jön be alacsony százalékkal, ha minden mérkőzést fixre vesszük.
Ha megadjuk a lehetőséget a két- vagy háromesélyre, akkor a fix mérkőzésre jóval jobb eredménnyel számíthatunk.
Totóklub statisztika:
Fix tippek 60-80%-a találat
2esélyes: 75-90% találat
3esélyes: 100% találat - ki hinné? dinka

Szerintem sokan vannak, akik nem hisznek a papírformában. Ezt néhány hónap alatt akarva-akaratlanul, de mindenki megtapasztalja.

Statisztikai módszerek: a statisztika hosszú távon működhet, rövid távon nem, emiatt aki statisztikai alapon játszik, annak ezzel számolnia kell.
A darabszámos szűrés ugyanolyan szűrés mint a többi, és a hatékonysága is hasonló.

Azt is írod, hogy egyéb szűrőket is alkalmaztál. Milyeneket?

És miért gondolod, hogy a módszert egyetlen hét eredménye alapján - amikor egyébként igen nagy mákod volt és nyertél - hatékonynak lehet mondani (ha egyébként azt írod, hogy "nem jelentősen mínuszos a mérlegem")?

És végül ami nem totó:

"Véleményem szerint önzőek az emberek, csak és kizárólag egyedül szeretnének megnyerni lehetőleg mindent. Ezt nem burkoltan úgy hívják, hogy kapzsiság."

Megkérlek, hogy a jó viszony érdekében ne minősíts senkit! A totó szerencsejáték, nem tud senki olyan igazságot mondani, amit használva 100%-ban tudnál nyerni. Aki ilyet állít, az árulni szokta a "tudását". Az ilyen embert minek nevezed?
dollarpapa
2009. november 5.
01:06

#13
Igaz, nem régen regisztráltam az oldalra, de meglehet, máris ki leszek tiltva!?
Sebaj, több is veszett Mohácsnál! Csak azért, hogy elveimmel ellentétes írásokat fabrikáljak, nem vagyok hajlandó megalkudni még admin kedvéért sem!
Sejtettem, hogy felkavarom kicsit az állóvizet, de szándékosan tettem. Leheljünk egy kis életet már abba amibe még lehet, vagy érdemes.
Tehát: Vagy nem olvastad elég figyelmesen amit írtam, vagy nem egészen érted néha mire gondolok. Persze ez lehet részben az én hibám is, nem fogalmazok mindig elég világosan talán. /Lehet kérdezni!/ Mert szerintem igen is van összefüggés a játék kifizetődése és az oszlopár emelkedése között. Amíg olcsó volt a szelvény 1,65 forint/oszlop akkor is volt tízezres, sőt 100ezres nagyságrendű nyeremény is. Igaz, most már csak 1998-ig lehet visszanézni a Szerencsjáték RT honlapján a kifizetett nyereményeket és bevallom férfiasan nem emlékszem akkor mennyibe is került egy hasáb. De biztos vagyok abban, hogy nem a mai árért játszottunk akkor. És mégis abban az évben a 21. héten közel 8,5 millát fizetett a 13 találat. Az 1998. 16. heti 23,9 millás 13+1-ről nem beszélek, mert csak az alapjáték 13 mérkőzését szeretném tárgyalni. 2009 évben eddig legmagasabb kifizetett összeg nem érte el a 10 millát. Tehát nekem ebből az következik, hogy minél magasabb az oszlop ára annál rosszabb az ár/nyeremény aránya. Persze ott van az összefüggés, hogy mivel drágább kevesebben játszanak. De ettől mégis csak kevésbé kifizetődő? Vagy nem jól számolok? Azt, hogy a SzRT mit szerencsétlenkedik össze, sajnos befolyásolni nem tudjuk, de ettől én még nem tippelek sem jobban sem rosszabbul. Mert ha ott is lenne egy kis ész, akkor a totót igen alacsony, mondanám, önköltséges áron játszatnám a helyükben. Így a kifizetett nyereményalap sokkal több lehetne, ezzel többen játszanának és a járulékos hasznuk igencsak megnőne.

Járulékos haszon = Több ember megy a totózókba, ismét jó kis csapatok verődnek össze, a totó mellett kitölt még egy lottót is kapargat néhány sorsjegyet stb, talán érthető. Na mindegy, mint mondtam erre mi sokat nem tudunk odahatni.

Arra a két megjegyzésedre, hogy rosszabb a taktikám, vagy kevésbé vagyok szerencsés érdemben nincs mit mondanom, mert tudnod kell, hogy ez ostobaság.

Én soha nem beszéltem arról, és ezután sem fogok, hogy nálam van a bölcsek köve és én tudom a frankót más pedig kuka. Éppen ellenkezőleg, azt állítottam, hogy nem tudok hétről hétre 8-9 fixet eltalálni.

Amit a kollektív játékról írsz azzal teljesen egyetértek. Összeszokott, jó hangulatú és hasonló gondolkodású, beállítottságú embereknek való csak. Egyébként hamar bomlik.

Írod.
Totóklub statisztika:
Fix tippek 60-80%-a találat
2esélyes: 75-90% találat

Tehát mondjuk 6db. 2esély és 7 db. fix játékot játszók (4,2-5,6) + (4,5-5,4) = 8,7-11 találatot érnek el minden héten. Ezt ugye magad sem hiszed el? Szerintem ennek számolj utána újra! Arról nem is beszélve, hogy amikor jön a 80% statisztika akkor az egész éves nyeremény kifizetéseknek a 20%-át veszik fel, míg amikor éppen nem nyernek akkor fizetik ki a nyereményalap 80%-át!
Ez a számítási statisztika is hozzá tartozik a játék gazdaságossági számításához.
Az általad írt eredményeket el tudom képzelni 2-3 fix és legfeljebb 3-4 2esély esetében. És mi lesz a többi 6 3eséllyel? Az befizetitek? Akkor hol a gazdaságosság? Így valóban nem elég egy élet a befizetések visszanyerésére.

Egyéb alkalmazott szűrők: Csak a képzelet és pénztárca szab határokat újabb és újabb szűrők beiktatására. Érzésem szerint ennek a játékformának az ismeretével még nem vagy egészen toppon. Mondom ezt úgy, hogy nincs szándékomban megbántani Téged!

Nem tudom miért mondod, hogy egyetlen hét alapján gondolom hatékonynak a módszert. Kérlek olvasd át újra a #2, #4 bejegyzéseimet abból kiderül, hogy milyen múlt alapján állítom azt amit mondok. Firtatod, hogy mi az, hogy nem jelentősen mínuszos a mérlegem. Akár turkálhatunk is egymás zsebében én állok elébe, hogy nyílt lapokkal játsszak! De akkor ezt mástól is elvárom. Arról van szó, hogy összegeket azért nem írtam, mert lehet olyan akinek az általam hetente befizetett összeg rettenetesen soknak tűnhet, míg biztosan van olyan is akinek ez semmi. Másként fogalmazok és ez egyértelmű és pontos mérőszám. A 30 év alatt befizetett összegemnek nem veszítettem el a 8%-át. És én most is azt állítom, hogy ez nekem elsősorban játék, ami ennyit megért!! Kérek másokat is, számolják össze ezen az alapon teljesítményüket és utána mondjanak véleményt mennyire elfogadható az én eredményem. Biztos nem fogok szégyent vallani.

Továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy önzőek, kapzsik az emberek, csak egyedül szeretnének vinni mindent! Azzal egészítem ki, hogy kinek nem gatyája, ne vegye magára!

Ha nem így volna akkor ezen az oldalon is találnék olyan híreket, hogy pl. Buga Jakab társaság az elmúlt héten XYZ alaptippet 3 oszlopon megjátszva tekintélyes summát nyert!
De ilyet nem találok.

Azt a feltételezést, célzást, vagy címzést, hogy én bárkinek felajánlottam a tuti nyerés formuláját és ezért pénzt kérnék visszautasítom! Ezért nem tudom milyen emberről beszélsz, így azt sem tudom minek nevezzem!

Aztán, ha írásom túlélte a cenzúrát írok pár sort nesz-nek is, de csak holnap.
dollarpapa
2009. november 6.
09:42

#14
Szia nesz!
Nagyon örülök, hogy a Te szisztémád is hasonló /ha nem ugyanaz/ ! Így akkor Neked sokkal könnyebb erről beszélni. Talán tapasztalataid alapján egy-két dologban meg is tudod erősíteni amit írtam.
Körültekintően kell fogalmaznom, mert nem mindenki érti miről is van szó. Nem azt kérem, hogy védj meg nem bárkitől is, ezt én is meg tudom tenni.
Azt kérem, ha úgy gondolod, hogy hülyeséget netán valótlanságot írok, azt tedd szóvá Te is és más is! Ha viszont úgy gondolod helyes az út amiről beszélek, hát ezt a véleményt sem baj, ha nem rejtitek véka alá.

Az természetes és szinte alap szűrőnek számít, hogy az egymásután előfordulható egyforma találatok számát korlátozni kell. Ezért írtam azt, hogy még sok egyéb szűrőt alkalmazok. Ezeket tételesen szinte fel sem lehet sorolni, mivel majdnem minden hét szül egy újabb ötletet.
Nálam már kialakult a csoport válogatás szisztémája. Ez szintén alaptétel. Ez abból áll, hogy a 13 mérkőzést több csoportra osztom. Legkevesebbszer a 2 és 5 csoportot használom, legtöbbször a 4 csoportra osztást. Ezeket szinte önállóan kezelem és ezen csoportokon belül is még külön meghatározom azokat a feltételeket amiket egyébként a 13 mérkőzés egészében. Hihetetlen oszlopszám csökkenést lehet elérni.
Természetesen több szűrő alkalmazásával több helyen hiba is jelentkezik. Előfordul, hogy a hibák száma eléri a 6-7 db-ot is egy-egy alkalommal. De még ez sem kizáró ok, hogy legalább 10 találatot elérjünk.
Ez úgy lehetséges, hogy több hiba is ugyanarra a mérkőzésre esik így ha 3 hiba esik egy meccsre, egy másikra pedig 2 hiba, egy harmadikra pedig ismét 2 hiba, akkor összességében még mindig csak maximum 3 hibánk van.
Márpedig 100% biztos, hogy egy-egy mérkőzésre esik több szűrőhiba is. Mégpedig azért, mert amikor az első hibát ejtettük valahol, a továbbiakban ugyanezt a mérkőzést ugyanolyan hibásan fogjuk megítélni. Ez pedig azért lehet, mert 1 agyunk van amivel jó esetben nagyon sokféleképpen tudunk gondolkodni és egyesek csodálatos dolgokra képesek, de mégis mindig a kályhától indul ki a gondolkodásunk.

Vagyis aki hiszi, mert megtapasztalta, hogy ez így van, az többet nem szeretne hagyományos kulcsokkal játszani. Aki nem hiszi, azért vitatja, mert nem próbálta ki, vagy nem volt elég türelmes ahhoz, hogy megfelelő szintre fejlessze a játékot.

Így van! Ez játék. Minden hétre több variációt is készítek, mert törekszem a minél tökéletesebbre fejleszteni a szisztémát. Akkor is ez a célom, ha TUDOM, hogy teljesen tökéletes nem lesz soha. Nekem ez szórakozás. Akkor sem bosszankodom, ha nem a legjobb variációmat játszom meg egy adott héten.
Ha érdemesnek látod beszéljünk róla, minden bizonnyal tudunk még továbbfejlődni.
admin
2009. november 6.
16:15

#15
dollarpapa: Nem megalkuvásról van szó, csak némi tiszteletről: a felhasználókat ne illesd jelzőkkel, pláne ismeretlenül.

"Mert szerintem igen is van összefüggés a játék kifizetődése és az oszlopár emelkedése között..."

Két adatból vonsz le olyan következtetést, ami nem helyes.
Rakj melléjük még néhány adatot: halmozódás, játékkedv, kiválasztás és bunda :-)
Amit te nagy nyereménynek mondasz, az a halmozódás eredménye, aminek semmi köze a szelvényárhoz, mert alacsony árral is kialakulhat nagy nyeremény, ha hosszú ideig nincs 13-as (és ha a játékkedv magas, akkor ehhez elég néhány hét). Az érem másik oldala: hiába magas a szelvényár, ha keveset fogadnak, akkor a halmozódás is lassú.
Ha nincs 13-as, akkor emelkedik az átvitt nyereményalap, emiatt alakulhat ki magas nyeremény. Lottó esetében is ez van. Halmozódik a nyeremény, többen játszanak, és ha továbbra sincs telitalálat, akkor a több fogadott szelvény miatt még jobban halmozódik a nyereményalap. És ez így gerjeszti magát egészen addig, amíg nem viszik el a főnyereményt.
Ezt lottóban -reméljük- irányítani nem lehet. De totóban, ahol a mérkőzéseket ember válassza ki, lehet. Mert ugye nem mindegy, hogy 13+1 fix(nek mondott) mérkőzés szerepel rajta vagy mind háromesélyes.

Az tény, hogy a játékkedv amúgy is egyre csökkent, majd a Tippmix és Tippmax bevezetése és a többi netes fogadási irodák megjelenése csak rátett egy lapáttal.

Való igaz, hogy az SzJ mostohán kezeli a totót, mert a többi játékra gyakran szervez akciót/nyereményjátékot, a totóra meg soha.

"Tehát mondjuk 6db. 2esély és 7 db. fix játékot játszók (4,2-5,6) + (4,5-5,4) = 8,7-11 találatot érnek el minden héten. Ezt ugye magad sem hiszed el? Szerintem ennek számolj utána újra!"

Nem ezt írtam. Olvasd el újra! Az általam írt statisztika helyes.

"Egyéb alkalmazott szűrők: Csak a képzelet és pénztárca szab határokat újabb és újabb szűrők beiktatására.
Érzésem szerint ennek a játékformának az ismeretével még nem vagy egészen toppon.
Mondom ezt úgy, hogy nincs szándékomban megbántani Téged!"


Valóban nem vagyok a topon, de senki sem lehet topon egy szerencsejátékban. Én a múlt hét konkrét szűrőire lettem volna kíváncsi, amit nem válaszoltál meg.

"Nem tudom miért mondod, hogy egyetlen hét alapján gondolom hatékonynak a módszert.
Kérlek olvasd át újra a #2, #4 bejegyzéseimet abból kiderül, hogy milyen múlt alapján
állítom azt amit mondok. Firtatod, hogy mi az, hogy nem jelentősen mínuszos a mérlegem.
...
Kérek másokat is, számolják össze ezen az alapon teljesítményüket és utána
mondjanak véleményt mennyire elfogadható az én eredményem. Biztos nem fogok
szégyent vallani."


Bocs, de nem a te szemszögedből nézem a dolgot, hanem az olvasóéból, abból indulok ki, amit írsz: egyetlen hét adatait osztottad meg velünk.
Ha hétről-hétre beírod te mit játszottál/játszanál meg, akkor is csak a szerencsétől függ a nyerés és a nagy nyeremény.
Nem firtattam semmit, a módszere(i)d hatékonyságát vetettem össze azzal hogy mínuszban vagy.
Abban meg hülyeség versenyezni, hogy ki veszített kevesebbet mosoly

"Én soha nem beszéltem arról, és ezután sem fogok, hogy nálam van a bölcsek köve és én tudom a frankót"

Én meg soha nem írtam, hogy ezt állítottad.

"Azt a feltételezést, célzást, vagy címzést, hogy én bárkinek felajánlottam a tuti nyerés formuláját és ezért pénzt kérnék visszautasítom! Ezért nem tudom milyen emberről beszélsz, így azt sem tudom minek nevezzem!"

Hogy értsd: én azt írtam, hogy a totó szerencsejáték és senkitől sem fogsz olyat olvasni, hogy garantálja, hogy a -8%-os mutatód -7%-ra fog csökkenni.
Van olyan, aki ilyet állít, de az pénzért szokta árulni ezt a "tudását".
A kérdésem pedig arra vonatkozott, hogy ha a nem megszólalókat önzőnek és kapzsinak tartod, akkor minek nevezed azt, aki pénzért árulja a semmit? Az arányra lettem volna kiváncsi.
Nem írtam, de még csak célzást sem tettem arra, hogy te bárkinek felajánlottál bármit is.
nesz
2009. november 6.
23:24

#16
Admin! Eltünt a hozzászólásom.Lehet hogy hosszú volt,vagy valami más oka van?
admin
2009. november 7.
00:10

#17
nesz: Túl sokáig (azaz 21:36-tól 23:13-ig) nem csináltál semmit, ezért kiléptetett a rendszer. Amikor már elküldted az űrlapot a rendszer úgy vette, mint aki nincs belépve, ezért nem is tárolta a hozzászólásodat.

30 perces az időlimit, ennyi idő van elküldeni az üzenetet (vagy egy másik ablakban folyamatosan frissíteni kell egy oldalt, hogy az idő újrainduljon).
nesz
2009. november 7.
12:27

#18
Így már értem.Tehát 30 perc a limit.Azthiszem nemkezdek többé ilyen hosszú mondanivalóba,ugyanis addig írtam szerkesztgettem,és az elvette az idömet.Válaszod köszönöm.
nesz
2009. november 17.
21:10

#19
Dollárpapa! Hiányolom a hozzászólásaidat a különböző szürési lehetöségekröl.Talán tudnánk egymásnak új ötletekkel szolgálni.Leírtál egy pár dolgot,de biztos van még valami,amiröl nem ejtettél szót.A módszereim hasonlóak.Én mindig a teljes variációból indulok ki,csak arra törekszem,hogy letudjam írni a 13-as találatot,nagyon bö határok között és azt redukálom le szürökkel a legminimálisabbra.
(Pl leirok egy oszlopot ami 4 háromesélyt 9-kétesélyt tartalmaz,azt feltételezve,hogy benne van a 13-as találat,és innentöl szükítem a különbözö szürökkel.A szükítésekkel elég sok gondom van.Abban igazad van,hogy mindig jönnek ötletek,mivel szürjek,de van amikor teljesen elgaloppírozom magam,az pedig tévútra vezet.Ezért hiányollak az oldalról hátha van olyan amire még nem gondoltam.
dollarpapa
2009. november 21.
19:47

#20
Szia Nesz!
Tulajdonképpen induljunk ki abból, vagy akár le is szögezhetjük, hogy amit én csinálok /és Te is/ az teljesen szubjektív. Amíg a hagyományos kulcsok mindig pontosan egyformák akár a nyúlszar, /az elért találatukat leszámítva/ addig az enyém tág határok között változik.
Hogyan is kell ezt érteni? Pl. egy 5-6-2 indexes hagyományos kulcs minden esetben ugyanannyi oszlopszámot generál, hogy mennyi hibát hoz /pl. egy 3 hibás/ az csupán a szerencsén múlik.
Ez nálam úgy néz ki, hogy a generált oszlopszám változó, annak függvényében, hogy milyen szűrőket alkalmazok.
Nem tudok minden szűrőfeltételt felsorolni, mivel, mint írtam azt a heti programnak erősen függvénye és azt legtöbbször csak az utolsó pillanatban alakítom ki.
Hogy kérdésedet mégse kerüljem meg, a legfontosabb és szinte alapnak számító feltételeket megpróbálom összeszedni.

Először írok 1 tipposzlopot. Ez lesz végül a vezető oszlop.
Utána készítek alaptippet, ami 5-8 db 3 esélyből és minden esetben 2 fixből áll. Értelemszerűen alakul a 2 esélyek száma.

Innen kezdve aztán már minden magas fokon szubjektív!
1. A vezető oszlopra állapítok meg egy tól-ig számot, hogy hány találat lesz benne.
2. Megpróbálom kitalálni, hogy a héten hány db. 1-es, 2-es és X lesz. Tól-ig határokkal.
3. A 13 mérkőzést 3 vagy 4 csoportra osztom.
4. Csoportonként külön-külön megállapítom, hogy hány db. 1-es, 2-es és X lehet bennük. /tól-ig/
5. Egymást nem követheti 3 azonos tippnél több.

Mire ezek a feltételek teljesülnek elkészül egy bizonyos db-szám.
Ez általában /sokkal/ kevesebb, mint a hagyományos 2 hibás kulccsal készített db-szám. Ugyanakkor találati arányban nem marad el attól. Viszont, ha az alaptippem jó és a feltételeknek is megfelel a szűrés, akkor 100%, hogy hibátlan a játékom. Ezzel szemben a hibapontos kulcsok többnyire 80% körül hozzák a hibát akkor is, ha az alaptippem hibátlan.

Hibátlan alaptippet nehéz készíteni. Ha 2 hibát vétek és arra a hibapontok is jönnek, akkor már biztosan nem nyerek a hibapontos kulcsokkal.
Ez nem ennyire egyértelmű az én játékomnál. Ha 2 hibát vétek az alaptippben, még akkor is lehet 11 találatom, ha a feltétel rendszerben 2-3 hibát vétek. Nem adódnak össze ugyanis, mivel átfedések vannak. Ez remélem világos mindenkinek, hogy miért.
Persze kár lenne azt állítani, hogy nem adódik olyan szerencsétlen eset, amikor több hibát vét az ember és ez már éppen elég ahhoz, hogy ne legyen nyerő találatunk. De ezt a rizikót sokkal kevesebb befektetéssel vállalom.

Már szinte hallom Admin érvelését, hogy ez csak a szerencsén múlik, míg a hibapontos kulcs a minimumot 100%-al hozza. Én ezen nem vitatkozom Vele, mert így igaz! DE!
Bárki gondolja végig, és rájön, hogy a szerencséje oly mértékben irányítottá válik, hogy sokkal közelebb áll a nyereményhez, arról nem beszélve, hogy lényegesen kevesebb pénz befizetésével! És számomra ez a lényeg!
Kevesebb pénzért, nagyobb esély!