Fórum » Elméleti háttér »

Fenntartásaim vannak!

Hozzászólások száma: 50
Listázva: 1-10
Szerző Hozzászólás
dollarpapa
2009. október 31.
19:45

#1
Miért kicsi a jelentősége ma a totó játéknak és hogyan lehet ezt érdekesebbé tenni?
dollarpapa
2009. október 31.
19:47

#2
Előre leszögezem, nem az oldallal kapcsolatban vannak fenntartásaim! Azt remeknek tartom.

Magával a totóval, mint játékkal vannak fenntartásaim. Szerintem többen fognak vitatkozni velem, de pontosan ez a célom. Lehetőleg minél több véleményt szeretnék megismerni!
Lássuk, miről is van szó.

Én magam több mint 30 éve totózom. Ez alatt az idő alatt mondhatom sok tapasztalatra és némi nyereményre is szert tettem. Na nem annyira, amitől meggazdagodtam volna, csak éppen annyira, hogy nem jelentősen mínuszos a mérlegem. Ez is valami úgy gondolom.
A játéknak volt igen dicsőséges és sajnos feneketlen mélységű időszaka is. Ahogy emelkedtek az oszlop árak, úgy vált a játék egyre kevésbé kifizetődővé. Én mégis hű maradtam, na nem szenvedélyből, hanem hobbiból.
Először csak statisztikákat gyártottam tömegével. És sajnos nem jó híreim vannak azoknak, akik úgy gondolják, hogy ez egy tuti játék. Ez kőkemény szerencsejáték akkor is, ha némileg befolyással lehetünk a szerencsénkre. Lássunk néhány adatot.

A fixre játszott mérkőzések 47%-a általában bukott mérkőzés. Ha pedig nem, akkor nem biztos, hogy kifizetik a 10-es találatot. De még a kétesélyes meccsekkel is úgy kell számolni, hogy 32%-a veszett fejsze nyele. dühös
Természetesen a statisztikai adatok hosszútávon értendők!! És ez nagyon fontos tudnivaló, mert lehet olyan szerencséje bármikor, bárkinek, hogy ennél lényegesen kisebb hibaszázalékkal tippel, de akkor az első legyen ellenőrizni, hogy mennyire jött a papírforma és mennyit is fizetett a találatunk?

Ezek felismerése után jött a következő lépés, a saját kulcsok készítése. Az eredmény? Lényegesen kevesebb tipposzloppal ugyanolyan eredmények elérése, mint a hagyományos kulcsokkal! Ehhez jelentős szemléletváltásra volt szükség és néhány tippelési szokást megreformálni. Erről bővebben kellő érdeklődés esetén örömmel írok!
peet
2009. október 31.
21:46

#3
Ezzel sajnos egyet kell hogy értsek.Sokszor a tuti mérkőzések mennek el leginkább és emellett még a 11-12-es találatok is sokszor nevetséges pénzeket fizetnek.A totó szerintem nem drága,külföldön pl:Svájc,Németország,a háromszorosába kerül mondjuk persze a fizetés se otthoni.A tippelési szokásodra amit ennyi idő alatt elsajátítottál kíváncsi lennék.Jó lenne ha írnál erről.
dollarpapa
2009. november 1.
11:18

#4
Mivel a fórum, indító alap témája mégiscsak az, hogy "Elméleti háttér" tegyünk eleget ennek az elvárásnak és foglalkozzunk egy kicsit még az elmélettel. Nem azért, mert el szeretném kerülni kérésedre adandó választ. Azt, ahogyan ígértem meg fogom tenni, de szeretném, ha eléje mennénk esetleges későbbi félreértéseknek. Szeretném, ha megértenéd, /megértenétek/ mit miért gondolok úgy ahogyan és miért gondolom másként mint általában a többi játékos.

Kezdeném azzal, hogy naggggyon jó amit írtál! Nem is az a legfőbb probléma, hogy drága egy oszlop, hanem az, hogy keveset fizet! Aki úgy jár totózóba, hogy ott ismer több kisebb-nagyobb társaságot és azok beszélgetéseiben részt vesz, azonnal rájön az alap problémákra. /Én 12 évig egy totózóban töltöttem a szombat délelőtti időmből 2-3 órát. 20-25 fős társaság tagja voltam és mondhatom nagyon éles viták folytak. Zárás után általában egy törzshelyünkön fehér asztal mellett folytattuk még ki meddig ért rá. Sajnos ma ilyenről nem tudok, pedig örömmel részt vennék benne./dühös
Nem tagadom illegális játékot is játszottunk. Ez abból állt, hogy a résztvevők írtak egy, az-az egyetlen egy tippsort, csak fix tippekkel. Egy közös kasszába be lett fizetve fejenként 1.000,- forint és a következő hétvégén az kapta, akinek a legtöbb találata volt. Ami a lényeg, legtöbb esetben 5-8 találattal el lehetett vinni a pénzt!

Számomra ebből az következett, /mint előzőleg egyet értettünk, hogy a fix tippek és kétesélyes tippek nagy hányada is bizonytalan eredményességű/ ezért 13 három esélyt kell játszani!! Ez nálam az alap kiindulás. /Kérlek, még ne nézz bolondnak!/
Ezt kell a statisztikákban kimutatható valószínűségekkel olyan mértékűre szűkíteni, hogy az megfizethető legyen és tartalmazza lehetőleg a meglepetéseket is. A feladat nem túl nehéz.

Miért érdemes egy egészséges arány felállítása a papírforma és a meglepetés eredmények között? Mert ez biztosítja számunkra a legnagyobb gazdasági haszon lehetőségét.

Legtöbben képtelenek elszakadni a papírforma megjátszásától és itt követnek el jóvátehetetlen hibát. Mert, lehet, hogy alkalmakat tekintve több héten lesz valami fizetős találata mint nekem, és akkor boldogan lobogtatja a 60 forintot érő 10 találatát, amit egyébként 1500-2000 forintért játszott meg. Ezzel a módszerrel csak vesztes lehet az ember.
Az én véleményem az, hogy amikor /maradjak a példánál/ 60 forintot fizet a 10-es, akkor nekem ne legyen! Nekem akkor legyen, amikor nincs 13-as találat és több ezer forintot fizet a 10-es is.

A másik legnagyobb probléma, hogy nagyon kevés emberrel lehet megértetni, hogy kollektívában játszva lényegesen nagyobb az esélye a nyereségre. Ezt úgy gondolom, hogy nem kell bizonyítanom, de ha igen, szívesen megteszem, erről is vannak történeteim, kialakult tapasztalataim.

Most ennyi, mert tulajdonképpen még sehol sem tartok, de már lehet unjátok.
Kérdésem tehát: Tovább is van, mondjam még?
szemforgatás
dollarpapa
2009. november 2.
18:01

#5
Szóval! Kb. erről beszélek!

Kíváncsi lennék, hogy a héten kinek volt befizetett és jól fizető találata? Mit, és mennyiért játszott? /Persze az őszintét úgy sem mondja meg senki./

Mert itt is szép számmal vannak "Felhasználók", de véleményüket magukban tartják. Vajon miért? Miért nem jönnek végre rá, hogy egyéni sikereket lehet ugyan időnként elérni nagy szerencsével, de hosszútávon nem gondolom, hogy ez a kifizetődő.
Véleményem szerint önzőek az emberek, csak és kizárólag egyedül szeretnének megnyerni lehetőleg mindent. Ezt nem burkoltan úgy hívják, hogy kapzsiság.

Kívánok mindenkinek a továbbiakban is jó és ésszerűtlen szerencsevadászatot!
peet
2009. november 2.
18:11

#6
Sok igazság van abban amiket írtál bár én mindig egyedül játszottam és szerintem a közös játék legnagyobb előnye csak annyi hogy gazdaságosabb vagy esetleg több 2 vagy 3 esélyt tudtok megjátszani de persze a nyeremény is többfelé megy.A papírforma eredményekhez csak annyi megjegyzést tennék hogy mindig lesznek és ez nem is baj. A baj csak az hogy ilyenkor csak a 13+1-es telitalálatos szelvénnyel tudsz valamit nyerni aminek az összege igazából egy meglepetésszelvény töredéke de szerintem még így se rossz.Persze ez is attól függ hogy mennyiért játszol.Amit írtál a 13 esélyről ,nem hülyeség de én ezt nem így alkalmazom.A fix meccsek amiket a nett-en vagy az újságokban megírnak azok biztos hogy nem fixek szerintem az a jó fix mérkőzés ami sokak szerint 2 vagy esetleg 3 esélyes. De ha tovább is van akkor mondjad mégigen
dollarpapa
2009. november 2.
19:47

#7
Ha megengeded, vitatkoznék Veled kicsit.
Azt nem tudom cáfolni, hogy kollektívában játszva a nyeremény több felé osztódik. DE!
Többször van nyeremény, és a több kicsi mégis sokkal több hosszútávon, mint az alkalmankénti akármennyi!

Abban is igazad van, hogy ott kell a fixeket keresni, ahol legkevésbé várható. De akkor a 3 lehetőségből melyiket vegyem ki fixre? 2:1 arányban veszíteni fogok, bármit választok! És ez csak 1 mérkőzés! Ha 4 fixet így játszom meg, akkor már kint is lehetek a tévedések arányával a 10 találatból is!

Sajnálom, hogy nem tudok képet csatolni írásomhoz, mert akkor meg tudnám mutatni, hogy én hogyan indítok el egy heti játékot. Így marad a nehézkesebb magyarázat, de egy későbbi időpontra, mert most mennem kell. dühös
Elöljáróban csak még annyit, hogy engem nem igazán érdekel, hogy mi a heti program! Csak éppen átfutom, és az alkalmasnak tűnő statisztikai programot választom meg hozzá. Na, innen lesz majd érdekes, már ha egyáltalán érdekel valakit.
dollarpapa
2009. november 2.
19:50

#8
Jaaa! Még annyit. Én sem kollektívában játszom, bár ez nem rajtam múlik, mert örömmel tenném, ha korrekt társakra lelnék. De így is elégedett vagyok, mert egyedül is meg tudok játszani hetente 5-8 ezer forintos játékot. Csak azt sajnálom, hogy kollektívában sokkal ütősebbek lehetnénk!rendben
peet
2009. november 3.
21:35

#9
Érdekes amit írsz.Kíváncsi lennék hogy milyen statisztikát választanál erre a 45 hétre,és milyen statisztikád volt az előző hétre.Csak azért érdekelne mert az előző hétre legalább 6-7 papírforma fix meccs volt.Amivel szinte mindenki be is bukott.De ezen a héten viszont teljesen más a helyzet 1-2 fix meccset is nehéz találni a 13-ból. Bár továbbra sem hiszek a kollektív játékba de belemennék hátha sikerrel járnánk,csak annyi a probléma hogy én Svájcban élek és havonta csak egy pár napot szoktam otthon lenni így pedig elég nehéz.Várom a statisztikai útmutatót,remélem írsz erről mert érdekelne hogy ez hogy működik.rendben
dollarpapa
2009. november 4.
14:00

#10
Félreértések elkerülése végett mondom: NEM toborzót tartok egy kollektív játékhoz! /A lehetőségét ugyan nem zárom ki, de ehhez nagyobb érdeklődésre volna szükség./
Még csak meggyőzni sem szeretnék senkit, hogy rosszul csinál valamit, nekem elég, ha én tudom. igen Véleményeket egyeztetünk és ha eltérőek, vitatkozunk. Mindössze ezért kezdtem írni.
Totó, lottó és egyebek esetében szerencsejátékról beszélünk. Ami igaz is egy bizonyos mértékig. Van ugyanis egy megjátszott mennyiségi határ, amit átlépve már nem csupán szerencsejátékról lehet beszélni, hanem a szerencsénk tudatos alakításáról. Ez a lottónál sokkal egyértelműbb, mert nincs akkora ingadozás a nyeremények között, mint a totóban.
Ezért a totónál különösen fontos, hogy lehetőleg akkor legyen nyereményünk amikor jól fizet. Így még viszonylag magas heti befizetett összeg esetében is a mérlegünk HOSSZÚ távon pozitív lehet.
Később ki fogok térni arra, hogy mekkora az ideálisnak nevezhető oszlopszám, de most közlöm, hogy magas! /Itt volna jelentősége a kollektívában való játszásnak./

Tehát a kiindulási alap a 13 db 3 esély
Azért a heti programot kicsit átnézve készítek egy 13 fixből álló oszlopot. Ez már egy régóta ismert úgynevezett vezetéses kulcsoknak az alapja /nem én találtam ki/.
A klasszikus vezetéses kulcsok úgy szólnak, hogy ha eltaláltál 8,9 stb. találatot akkor ennyi vagy annyi találatot érsz el. Nekem ez nem tetszett, mivel olyan magas vezetés számot kellett eltalálni egy jobb eredményhez, ami irreális. Meg egyébként is, ha képes vagyok egy oszlopon eltalálni 9 találatot hétről hétre, akkor mi a fenének játsszak kulccsal, elég még néhány /jó helyre/ elhelyezett 2 esély.
Csakhogy én nem tartozom azok közé, akik képesek egy oszlopon átlagosan hozni 8-9 alaptalálatot! Így nekem olyan kulcskészítő progit kellett készítenem, ami 4 esetleg 5 vezetés eltalálása mellett biztosít magas találatot.
Játékomnak ez az alapja kibővítve néhány saját elképzelésű /szigorúan statisztikai megfigyeléseken alapuló/ szűkítéssel.
Ilyen pl, hogy:
Hány 1-est vársz a hétre? Pl. 5-6 db
Hány X lesz a héten? Pl. 4-6 db
Hány 2-es lehet a héten? Pl. 2-4 db

Megjegyzés: Itt nagyjából el is dől, hogy mennyire vagyunk bátrak, mennyire vagyunk képesek kockáztatni és meglepetéseket várni. Az, hogy hol jelenik meg a meglepetés teljesen mindegy!! Hiszen 13db 3 esélyes alaptippel játszunk! A héten elérhető eredményünket most már meg is határoztuk!

Természetesen ezek az értékek minden héten változhatnak a hét jellegének, programjának megfelelően. /És még vannak további szűkítési lehetőségek is, amikkel úgymond "belövöm" a kívánt oszlopszámot.

Tehát én nem állítom, hogy itt semmi teendő sincs, az eredmény jönni fog magától. De véleményem szerint így megközelíteni a végeredményt lényegesen könnyebb, mint fixeket és 2 esélyeket keresgetve.

Ebből kiindulva válaszolok kérdéseidre. A 44. héten 112 1X1 X11 1211 vezetést játszottam. Azt vállaltam, hogy lesz 4 találatom /csak 3 lett/ -1-esből 5-7 db-ra gondoltam, X-ből 2-4 db-ra és 2-est 4 db-ot vártam.
Ha azt nézem vezetésvállalásban 1 hiba, 1-esekben 2 hiba x-ekben 1 hiba, 2-esekben pedig 1 hiba van. Ez összességében 5 hiba lenne! Azért csak lenne, mert itt a hibák nem adódnak össze. Ha nem lenne világos, hogy miért akkor szívesen elmagyarázom!
Ezt a játékot 138 oszlopon játszottam meg és 1 db 10 találatom lett.

A 45. hétre még nem döntöttem el, hogy milyen vezetést és szűkítéseket fogok összeállítani, de kb. hasonló oszlopszámban gondolkodom. Ha készen leszek megírom, még időben a mérkőzések lejátszása előtt.